Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczona papryka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 4 Marzec, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

6  czerwonych papryk

oliwa

Papryki w całości ułożyć w żaroodpornym naczyniu, wstawić do piekarnika i piec około 40 minut, tak aby skórka zrobiła się prawie czarna. Gdy papryki przestygną, usunąć ogonki i nasionka  a także skórkę ( bardzo łatwo odchodzi). Przełożyć do słoika i zalać oliwą ( można dodać świeżą bazylię). Wstawić do lodówki. Dobry dodatek do potraw.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)