Składniki:
2 piersi z kaczki
papryczka chili
4 dymki
kapusta pekińska
papryka
kawałek świeżego imbiru
kilka łyżek sosu sojowego
2 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki oliwy
3 łyżki octu ryżowego
kilka różyczek kalafiora
pieprz
sól
trochę cukru
Chili posiekać ( bez pestek), pokroić dymkę i wymieszać w misce z imbirem, octem, oliwą, olejem sezamowym i cukrem. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Piersi kaczki pokroić na małe kawałki, posolić, popieprzyć i obsmażyć na oliwie. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia i dusić przez 30 minut. Pokrojoną kapustę pekińską wraz z papryką i różyczkami kalafiora smażyć kilka minut na patelni. Dodać marynatę z lodówki – dusić razem jeszcze kilka minut. Gotowe kawałki kaczki zalać sosem z warzywami.
Smacznego !