Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kaczka po chińsku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 7 Marzec, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

2 piersi z kaczki

papryczka chili

4 dymki

kapusta pekińska

papryka

kawałek świeżego imbiru

kilka łyżek sosu sojowego

2 łyżki oleju sezamowego

2 łyżki oliwy

3 łyżki octu ryżowego

kilka różyczek kalafiora

pieprz

sól

trochę cukru

Chili posiekać ( bez pestek), pokroić dymkę i wymieszać w misce z imbirem, octem, oliwą, olejem sezamowym i cukrem. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Piersi kaczki pokroić na małe kawałki, posolić, popieprzyć i obsmażyć na oliwie.  Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia i dusić przez 30 minut.  Pokrojoną kapustę pekińską wraz z papryką i różyczkami kalafiora smażyć kilka minut na patelni. Dodać marynatę z lodówki – dusić razem jeszcze kilka minut. Gotowe kawałki kaczki zalać sosem z warzywami.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)