Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Warzywa w żółtym sosie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 11 Marzec, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

4 żółte papryczki chili

1 łodyga trawy cytrynowej

2 ząbki czosnku

ok 2 cm korzenia imbiru

łyżeczka curry

łyżeczka soli

łyżka brązowego cukru

1/2 łyżeczki cynamonu

3 łyżki oleju

puszka mleka kokosowego

marchewka

kawałek świeżej kapusty

mała cebula

Pokrojone (nie za drobno) warzywa wrzucić na rozgrzany olej, smażyć trzy minuty. Dodać czosnek,  starty świeży imbir i posiekane żółte papryczki. Smażyć przez 30 sekund mieszając. Wlać mleko kokosowe, dodać cukier, sól, cynamon, trawę cytrynową i curry. Mieszać i podgrzewać przez pięć minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)