Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Krewetki z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 15 Marzec, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

mrożone krewetki

czosnek

cytryna

sól morska

masło + oliwa do smażenia

Na dobrze rozgrzane masło połączone z oliwą wrzucić krewetki. Smażyć je obracając przez minutę. Dodać posiekany czosnek, startą skórkę cytryny i sok z cytryny. Posolić. Smażyć jeszcze trzy minuty.

wersja z makaronem:

Przygotować krewetki jak wyżej. Wcześniej ugotować makaron ( najlepiej małe muszelki). Gdy krewetki będą już gotowe wlać do nich ( na patelnię) pół szklanki wody, w której się gotował makaron. Skrobia zagęści sos. Po minucie dodać do krewetek makaron, wymieszać.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)