Składniki:
1 kg mięsa wołowego ( z udźca)
5 małych marchewek
2 selery naciowe
kilka ząbków czosnku
cebula
papryczka chili
sól
pieprz
liść laurowy
oliwa do smażenia
Mięso pokroić na grube plastry. Popieprzyć, posolić, obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Obrane marchewki pokroić na dość duże kawałki, pokroić seler naciowy i cebulę ( nie za drobno). Na patelnię wlać kilka łyżek oliwy, wrzucić czosnek, liść laurowy i papryczkę chili ( bez pestek). Po minucie wrzucić marchewkę, seler naciowy i cebulę. Smażyć przez minutę – tak aby wszystko się zmieszało i lekko zeszkliło. Przełożyć warzywa z patelni do żaroodpornego naczynia (na mięso) i dusić przez półtorej godziny pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Smacznego !