Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Duszona wołowina z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 24 Marzec, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

1 kg mięsa wołowego  ( z udźca)

5 małych marchewek

2 selery naciowe

kilka ząbków czosnku

cebula

papryczka chili

sól

pieprz

liść laurowy

oliwa do smażenia

Mięso pokroić na grube plastry. Popieprzyć, posolić, obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Obrane marchewki pokroić na dość duże kawałki, pokroić seler naciowy i cebulę ( nie za drobno). Na patelnię wlać kilka łyżek oliwy, wrzucić czosnek, liść laurowy i papryczkę chili ( bez pestek). Po minucie wrzucić marchewkę, seler naciowy i cebulę. Smażyć przez minutę – tak aby wszystko się zmieszało i lekko zeszkliło. Przełożyć warzywa z patelni do żaroodpornego naczynia  (na mięso) i dusić przez półtorej godziny pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)