Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Sałatka z avocado i prażonymi orzechami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 1 Kwiecień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

sałata

avocado

rukola

pomidorki koktajlowe

listki bazylii

5 dkg orzechów  ( nerkowców)

oliwa

cytryna

pół łyżeczki brązowego cukru

Na dużym płaskim półmisku, ułożyć umyte, porwane liście sałaty. Na nie rozsypać  liście rukoli, ułożyć plastry avocado ( wcześniej obrane i pozbawione pestek). Dodać przekrojone na pół pomidorki. Wszystko polać sokiem z cytryny, oliwą, posypać cukrem. Orzechy potłuc na drobniejsze kawałki, wrzucić na patelnię, uprażyć  i posypać nimi sałatkę. Na wierzch położyć kilka listów bazylii.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)