Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Żurek z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 7 Kwiecień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

5 litrów wody

1, 5 litra żurku ( sprawdzić w sklepie czy nie sfermentowany)

1/2 kg wędzonej ogonówki

1 kg białej kiełbasy ( najlepiej dwa rodzaje)

liść laurowy

czarny pieprz

główka czosnku

majeranek

Do garnka z wodą włożyć ogonówkę i kiełbasę, listek laurowy, obrany czosnek. Dodać pieprz. Gotować przez dwie godziny. Następnie wyjąć ogonówkę, pokroić ją w niewielkie kawałki i wrzucić do garnka. Kiełbasę można też pokroić albo zostawić w całości. Wlać żurek, uprzednio przecedzając przez gęste sitko. Dodać majeranek. Zagotować.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)