Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pasztet z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 10 Kwiecień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

1/ 2 kg mięsa wieprzowego

1/2 mięsa wołowego

10 dkg wątróbki drobiowej

20 dkg  surowego boczku

marchewka

pietruszka

gałka muszkatołowa

3 jajka

kilka ziaren ziela angielskiego

2 listki laurowe

2 kajzerki

sól

pieprz

Mięso ( wołowinę, wieprzowinę,  boczek i wątróbkę) włożyć do garnka z wodą, dodać pietruszkę, marchewkę, listek laurowy, ziele angielskie. Posolić. gotować ok. dwóch godzin. Następnie wszystko wyjąć z garnka, ostudzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa  ( razem z wcześniej namoczonymi i wyciśniętymi bułkami). Do masy dodać jajka, gałkę muszkatołową, pieprz i dobrze wyrobić. Przełożyć do formy i piec przez półtorej godziny w temperaturze  180 stopni.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)