Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ziemniaki z oliwkami i rozmarynem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 11 Kwiecień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

małe ziemniaki ( najlepiej młode, mogą być z importu)

gałązka rozmarynu

kilka listków świeżej bazylii

czarne oliwki

czosnek

sól

pieprz

łyżka masła

Ziemniaki dobrze umyć ( nie trzeba obierać). Ułożyć na folii aluminiowej. Obok nich oliwki i ząbki czosnku. Posolić, popieprzyć. Na ziemniaki położyć gałązkę rozmarynu, rozrzucić liski bazylii i wrzucić masło. Wszystko zawinąć w folię. Położyć na kratkę w piekarniku i piec przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Dobrze włączyć funkcję grill.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)