Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Polędwica w sosie kaparowym z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 14 Kwiecień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

polędwica wołowa

cebula

kapary

śmietana

bulion

sól

pieprz

Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać dwie łyżki kaparów. Podgrzewać przez 3 minuty. Dodać bulion      ( pół szklanki) i śmietanę. Dalej podgrzewać ( mieszając) jeszcze minutę. Polędwicę pokroić w plastry. Lekko rozbić ale nie tłuczkiem tylko nożem. Posypać solą, pieprzem. Smażyć z każdej strony przez 3 minuty. Gotową – polać sosem.

Smacznego

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)