Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Spaghetti z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 17 Kwiecień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

60 dkg mielonego mięsa z udźca indyka

makaron (nitki albo cienkie wstążki )

1 papryka

2 cebule

2 papryczki chili

świeży tymianek

sól

10 dkg twardego sera żółtego

mały koncentrat pomidorowy

półtorej szklanki wody

oliwa

Na patelnię wlać trzy łyżki oliwy, rozgrzać i wrzucić mięso. Dodać drobno posiekane papryczki chili ( z pestkami będzie ostrzejsze). Smażyć przez 5 minut – mieszając, aby nie powstały grudki. Na drugiej patelni zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę. Dodać rozcieńczony w wodzie koncentrat pomidorowy. Posolić i zagotować. Sos wlać do mięsa, dodając pokrojony tymianek. Wszystko dobrze wymieszać, podgrzewając przez minutę. Ugotować makaron ( Al dente ). Gotowy makaron przełożyć do żaroodpornego naczynia, wlać mięsny sos i wstawić do rozgrzanego piekarnika ( 180 stopni) na 8 minut. Gotowe danie posypać startym żółtym serem albo dodać ser przed wstawieniem do piekarnika.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)