Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Młoda kapusta z koperkiem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 27 Kwiecień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

główka młodej kapusty

pęczek koperku

2 papryczki chili

4  cebule szarotki albo dwie zwykłe cebule

sól

masło

2 łyżki mąki

Posiekać kapustę i wrzucić do osolonej wody ( tak, żeby woda tylko ją przykrywała). Gotować 20 minut. Na patelni roztopić łyżkę masła, wrzucić pokrojoną cebulę i drobno posiekane chili. Posolić, smażyć 3 minuty i dodać do kapusty. Gotować wszystko jeszcze 10 minut. Na 2 minuty przed końcem, dodać zasmażkę ( mąka rozprowadzona w rondelku na maśle) i koperek.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)