Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Klopsy z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Maj, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

1/2 mięsa mielonego

jajko

bułka tarta

koperek

świeży tymianek

śmietana

pół szklanki mąki

kostka bulionowa

ziele angielskie

liść laurowy

sól

pieprz

W misce wyrobić mięso razem z drobno posiekanym koperkiem i tymiankiem. Dodać jajko, sól, pieprz i tyle bułki tartej, żeby mięso nie było za suche. Wyrobić na jednolitą masę i uformować kulki. W garnku zagotować osoloną wodę, dodać liść laurowy, ziele angielskie, kostkę bulionową i wrzucić klopsy. Gotować 30 minut. Wyjąć klopsy a z wywaru przygotować sos: do kubka wsypać mąkę, dolać zimnej wody i wymieszać żeby nie było grudek. Wlać do wywaru. Dodać śmietanę ( najlepiej tę do zup) i pokrojony koperek. Włożyć klopsy i zagotować.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)