Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczarki w śmietanie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 8 Maj, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

30 dag pieczarek

cebula

śmietana

masło

natka pietruszki albo szczypiorek

tymianek

tłuczony czarny pieprz

sól morska

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić. Obraną cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić  ją na maśle i wrzucić pieczarki. Dodać tymianek, sól i pieprz. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Dodać śmietanę, natkę albo szczypiorek, zamieszać i po minucie gotowe.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)