Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Szaszłyki w folii z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Maj, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

Pierś z kurczaka

15 dag surowego wędzonego boczku

papryka

kilka pieczarek

cebula

marynata ( sos sojowy, czosnek, oliwa )

pieprz

Mięso pokroić w kostkę i na parę godzin włożyć w marynacie do lodówki. Cebulę, paprykę i boczek pokroić w niezbyt małe kawałki, pieczarki umyć. Składniki na przemian nadziewać na szpadki albo na patyczki. Tak przygotowane szaszłyki popieprzyć, zawinąć w folię, ułożyć na kratce do piekarnika i piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Na kilka minut przed końcem, rozwinąć folię, tak, żeby mięso się zarumieniło.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)