Składniki:
półtora kg rostbefu
3 gałązki rozmarynu
tłuczony czarny pieprz
sól
oliwa
sos rémoulade : ( 5 łyżek majonezu, 2 łyżki jogurtu, ogórek konserwowy, pół cebuli, posiekana natka pietruszki, łyżeczka posiekanego koperku, łyżeczka sosu Worcestershire, sól, pieprz )
Mięso delikatnie naciąć wzdłuż, w trzech miejscach ( na ok pół cm), w nacięcia włożyć gałązki rozmarynu. Związać sznurkiem ( w poprzek). Obtoczyć w pieprzu i obsmażyć z każdej strony na oliwie przez trzy minuty. Wstawić na blachę ( na papier do pieczenia) albo do żaroodpornego naczynia. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowe mięso podawać z sosem remoulade ( połączyć podane składniki)
Smacznego !