Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Rostbef z sosem rémoulade z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 13 Maj, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

półtora kg rostbefu

3 gałązki rozmarynu

tłuczony czarny pieprz

sól

oliwa

sos rémoulade : ( 5 łyżek majonezu, 2 łyżki jogurtu, ogórek konserwowy, pół cebuli,  posiekana natka pietruszki, łyżeczka posiekanego koperku, łyżeczka sosu Worcestershire, sól, pieprz )

Mięso delikatnie naciąć wzdłuż, w trzech miejscach ( na ok pół cm), w nacięcia włożyć gałązki rozmarynu. Związać sznurkiem ( w poprzek). Obtoczyć w pieprzu i obsmażyć z każdej strony na oliwie przez trzy minuty. Wstawić na blachę ( na papier do pieczenia) albo do żaroodpornego naczynia. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Gotowe mięso podawać z sosem remoulade ( połączyć podane składniki)

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)