Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Chłodnik po litewsku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 29 Maj, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

półtora lira maślanki

100 g gęstej śmietany

4 młode buraczki

pęczek rzodkiewki

4 ogórki gruntowe

3 jajka

szczypiorek

2 łyżki cukru

szczypta soli

Ogórki, rzodkiewki i ugotowane buraki zetrzeć na tarce, ugotowane na twardo jajka posiekać, szczypiorek drobno pokroić. Wszystkie składniki wrzucić do maślanki, połączonej ze śmietaną. Posolić, dodać cukier i wymieszać. Wstawić na 2 godziny do lodówki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)