Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Leczo z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 31 Maj, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

2 cukinie

4 pomidory

2 cebule ( średnie )

papryka

20 dag cienkiej kiełbasy

sól

pieprz

oliwa

ewentualnie czosnek czy inne ostrzejsze przyprawy

Obrane cukinie i cebule pokroić w kostkę. Paprykę też pokroić, wcześniej usuwając z niej gniazda nasienne. Warzywa wrzucić na rozgrzaną oliwę w garnku. Oliwy powinno być więcej niż do smażenia. Pomidory obrać ze skórki, drobno pokroić i po trzech minutach dodać do warzyw. Kiełbasę pokroić w plasterki, obsmażyć je przez 2 minuty na patelni ( bez tłuszczu ) tak, żeby puściły sos i się zarumieniły. Dodać je do leczo. Wszystko posolić, popieprzyć. Dusić ok. 8 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)