Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pierś z kurczaka w marynacie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Czerwiec, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

Pierś z kurczaka ( ok 500 g)

marynata :

4 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżki octu balsamicznego ( albo soku z cytryny )

łyżka miodu

2 ząbki czosnku

kilka listków świeżego rozmarynu

3 łyżki zielonej pietruszki

sól

pieprz

Połączyć wszystkie składniki marynaty, wymieszać. Włożyć do niej umytą pierś z kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie piec w żaroodpornym naczyniu w temperaturze 180 stopni przez ok 50 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)