Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Żeberka z pieprzem i bazylią z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 14 Czerwiec, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

1 kg żeberek

czarny tłuczony pieprz

świeża bazylia

gałązka rozmarynu

sól

Żeberka obtoczyć w pieprzu, posolić. Na wierzchu ułożyć liście bazylii i gałązkę rozmarynu. Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku, w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Na 10 minut przed końcem, odwinąć folię i podlać je gorącą wodą. Po wyłączeniu piekarnika, ułożyć na żeberkach świeże liście bazylii i zawinąć folię. Żeberka najlepiej podawać po kilku minutach.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)