Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Warzywa na ostro z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 17 Czerwiec, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

1/4 główki białej kapusty

2 marchewki

pietruszka

pół selera

2 czuszki ( zielona i czerwona)

3 -4 ząbki czosnku

2 łyżki oliwy

2 łyżeczki oleju sezamowego

3 łyżki jasnego sosu sojowego

sól

Kapustę, marchewki, pietruszkę i seler pokroić na wąskie paski. Posiekać czosnek i czuszki. Dobrze rozgrzać oliwę wraz z olejem sezamowym na patelni Wok. Wrzucić czuszki. Mieszać i po minucie dodać warzywa i czosnek. Posolić. Smażyć jeszcze kilka minut, często mieszając. Na pół minuty przed końcem dodać sos sojowy.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)