Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pałeczki z kurczaka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 25 Czerwiec, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

kilka pałeczek z kurczaka

4 marchewki

kilka średnich ziemniaków

jabłko

cebula

łodyga selera naciowego

gałązka rozmarynu

oliwa

sól

pieprz

Umyte pałeczki ułożyć na folii aluminiowej w żaroodpornym naczyniu. Marchewki, ziemniaki (pokrojone na połówki ), cebulę i jabłko ( pokrojone na ćwiartki) a także pokrojoną na mniejsze kawałki łodygę selera ułożyć między pałeczkami.  Wszystko polać oliwą, posolić popieprzyć. Na wierzchu ułożyć gałązkę rozmarynu. Przykryć folią aluminiową. Piec około godziny w temperaturze ok 180 stopni.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)