Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Jajko w koszulce z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 25 Lipiec, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

jajko

tost

2 łyżki octu

listki bazylii

listki mięty

sól

pieprz

W garnku zagotować wodę, dodać ocet. Jajko ( bez skorupki) delikatnie wbić do środka wrzątku. Następnie, nożem, albo innym sztućcem spowodować wir wody wokół jajka. Wówczas białko przykryje z każdej strony żółtko. Po dwóch minutach wyjąć jajko łyżką cedzakową i ułożyć je na toście, na którym wcześniej można poukładać listki bazylii i mięty. Posolić, popieprzyć.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)