Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Powidła śliwkowe z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 2 Wrzesień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

3 kg śliwek bez pestek

pół kg cukru

3 łyżki octu

Składniki wymieszać w dużym garnku. Zostawić na 24 godziny. Po tym czasie, gotować na średnim ogniu przez 2 i pół godziny. Nie mieszać ! Na pół godziny przed końcem, od czasu do czasu mieszać, aby uzyskać jednolitą masę. Potem przełożyć do słoików.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)