Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurczak z papryką w mleku kokosowym z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Wrzesień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

2 piersi z kurczaka

papryka

3 ząbki czosnku

cytryna

2 łyżeczki kurkumy

oliwa

pół puszki mleka kokosowego

imbir

sól

pieprz

ocet ( najlepiej ryżowy albo jabłkowy)

Umyte piersi kurczaka pokroić w kostkę ( 2cm/2cm). Czosnek posiekać, obrany kawałek imbiru pokroić w cienkie paski. Kawałki kurczaka razem z czosnkiem i imbirem zalać trzema łyżkami octu, wymieszać i zostawić na kilka minut. Paprykę pokroić w kostkę. Zetrzeć skórkę cytryny. Kurczaka wrzucić do woka na rozgrzaną oliwę. Po dwóch minutach, dodać paprykę, kurkumę, sól, pieprz i skórkę z cytryny. Dusić od czasu do czasu mieszając. Po 10 minutach, dodać sok z cytryny i mleko kokosowe. Podgrzewać jeszcze minutę. Najlepiej podawać z makaronem ryżowym.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)