Składniki :
2 piersi z kurczaka
papryka
3 ząbki czosnku
cytryna
2 łyżeczki kurkumy
oliwa
pół puszki mleka kokosowego
imbir
sól
pieprz
ocet ( najlepiej ryżowy albo jabłkowy)
Umyte piersi kurczaka pokroić w kostkę ( 2cm/2cm). Czosnek posiekać, obrany kawałek imbiru pokroić w cienkie paski. Kawałki kurczaka razem z czosnkiem i imbirem zalać trzema łyżkami octu, wymieszać i zostawić na kilka minut. Paprykę pokroić w kostkę. Zetrzeć skórkę cytryny. Kurczaka wrzucić do woka na rozgrzaną oliwę. Po dwóch minutach, dodać paprykę, kurkumę, sól, pieprz i skórkę z cytryny. Dusić od czasu do czasu mieszając. Po 10 minutach, dodać sok z cytryny i mleko kokosowe. Podgrzewać jeszcze minutę. Najlepiej podawać z makaronem ryżowym.
Smacznego !