Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab z brzoskwiniami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Wrzesień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :
pół kg schabu
2  świeże brzoskwinie
kilka plastrów wędzonego, surowego boczku
sól
pieprz
oliwa
Mięso pokroić na średniej grubości kotlety. Rozbić je. Posolić, popieprzyć. Brzoskwinie pokroić na cząstki. Kotlety smażyć na  oliwie na patelni  (ok 5 minut z każdej strony ). Po usmażeniu, przełożyć je do żaroodpornego naczynia. Na wierzch każdego, poukładać plastry boczku i kawałki brzoskwiń. Piec w piekarniku ok. 15 minut, trochę podlewając gorącą wodą.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)