Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Papryka faszerowana z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Wrzesień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

4 większe papryki

30 dkg mielonego mięsa z indyka albo kurczaka

cebula

1 łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie

4 duże pomidory

2 łyżeczki świeżej bazylii albo natki pietruszki

1/4 szklanki ryżu

3 łyżki żółtego startego sera żółtego

2 – 3  szklanki bulionu

sól

oliwa

Cebulę drobno pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie na patelni. Dodać do niej mielone mięso i jednego pomidora bez skórki. Posolić, wymieszać składniki  i podsmażyć przez chwilę. Dodać ugotowany ( nie za miękki) ryż, ser, posiekaną bazylię lub natkę i zielony pieprz. Wszystko wymieszać i nakładać do przekrojonych i oczyszczonych z ziaren papryk. Tak przygotowane papryki z farszem ułożyć w garnku. Wlać delikatnie bulion i dusić ( na małym ogniu) pod przykryciem około godziny. Podawać z sosem ze świeżych pomidorów, które należy pokroić, przyprawić i dusić około 20 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)