Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kalafior w panierce z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 25 Wrzesień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

kalafior

jajko

bułka tarta

sól

łyżeczka cukru

oliwa

Kalafior podzielić na różyczki i gotować przez 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie wyjąć kawałki łyżką cedzakową, przełożyć do durszlaka i oblać zimną wodą. Każdy kawałek obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na oliwie, na patelni z każdej strony. Dobre na przystawkę.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)