Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Polędwiczka wieprzowa w ostrym sosie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 1 Październik, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

polędwiczka wieprzowa

śmietana ( do zup)

pół kostki drobiowej

łyżka kapary

łyżeczka zielonego pieprzu ( z zalewy)

2 małe czuszki

2 łyżki masła

2 ząbki czosnku

oliwa

sól

Polędwiczkę natrzeć solą i z każdej strony obsmażyć na oliwie na patelni. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku ( 180 stopni) przez 35 minut. Po kilku minutach pieczenia, podlać  ją gorącą wodą. Na 10 minut przed końcem, wrzucić pokrojony w plasterki czosnek.

Sos: w rondelku rozpuścić masło, wrzucić pół kostki rosołowej i posiekane czuszki. Wszystko wymieszać i podgrzewać na małym ogniu przez minutę. Następnie wrzucić zielony pieprz, kapary i wlać śmietanę. Gotować, mieszając na małym ogniu przez kilka minut. Gotową polędwiczkę podawać z sosem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)