Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczone gruszki z rokpolem i orzechami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 7 Październik, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

4 gruszki ( twarde)

10 dkg sera rokpol

1/3 szklanki soku z cytryny

4 orzechy włoskie

pieprz

oliwa

Gruszki obrać, przekroić na pół i wyciąć gniazda nasienne. Skropić sokiem z cytryny, posypać pieprzem. Ser pokroić na 8 porcji i włożyć w wydrążone miejsca w gruszkach. Na ser położyć połówkę obranego orzecha włoskiego. Tak przygotowane gruszki owinąć srebrną folią do pieczenia, uprzednio posmarowaną od wewnętrznej strony oliwą. Gotowe, piec na blasze w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)