Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Grillowane warzywa z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 10 Październik, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

3 czerwone papryki

bakłażan

2 cukinie

sól

marynata :

pół szklanki oliwy

łyżka octu winnego

2 ząbki czosnku

pół łyżeczki cukru

sól

pieprz

Bakłażan pokroić w plastry, posolić i pozostawić przez pół godziny na desce. Następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Cukinię pokroić w cienkie plastry, paprykę przeciąć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty i posmarować nimi warzywa. Pozostawić je na 20 minut. Kłaść na rozgrzany grill ( albo na kratkę piekarnika), od czasu do czasu przewracając.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)