Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pstrąg nadziewany miętą i orzechami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 13 Październik, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

Pstrąg

kilka orzechów włoskich

sok z cytryny

kilka listków świeżej mięty

łyżeczka miodu

2 łyżki oliwy z oliwek

sól

pieprz

Rybę osolić, odstawić. Pieprz, miętę i orzechy utłuc w moździerzu. Zmieszać z miodem. Napełnić tym rybę. Rybę zszyć albo spiąć wykałaczkami. Skropić  sokiem z cytryny i oliwą. Zawinąć w aluminiową folię i wstawić do żaroodpornego naczynia. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Podawać z kilkoma świeżymi listkami mięty.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)