Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 koper włoski
1 biała papryka
garść świeżych liści bazylii
2 ząbki czosnku
4 małe papryczki chili
4 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki sosu sojowego
sól
Kurczaka umyć, posiekać albo pokroić na drobne kawałki. Koper włoski i paprykę pokroić na małe kostki. Papryczki chili posiekać razem z pestkami. Czosnek posiekać. W woku rozgrzać oliwę, wrzucić do niej papryczki chili i czosnek. Po minucie dodać kurczaka. Posolić. Smażyć przez 10 minut. Następnie dodać koper włoski i paprykę. Po kilku minutach dodać bazylię i wlać sos sojowy. Mieszać i smażyć przez kolejne 10 minut. Aby potrawa nie była zbyt sucha, na minutę przed końcem smażenia można dolać 1/3 szklanki bulionu. Podawać z ryżem albo z makaronem.
Smacznego !