Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Okoń w łuskach ziemniaczanych z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 24 Październik, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

Okoń ( albo filety )

sok z cytryny

gałązka rozmarynu

gałązka kopru

ziemniak

sól

pieprz

Okonia oczyścić, wypatroszyć, odciąć głowę, płetwy ( zostawić ogon). Rybę posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Na  blasze ( na folii aluminiowej) ułożyć rybę. Na niej – gałązkę rozmarynu, kopru. Na wierzch, poukładać cienkie plasterki obranego ziemniaka. Lekko skropić oliwą. Piec w piekarniku ok. 20 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)