Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Dziki ryż z ostrym dressingiem i awokado z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 1 Listopad, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

pół szklanki dzikiego ryżu

awokado

2 ostre papryczki chili

4 łyżeczki sosu ostrygowego

3 łyżki soku z limonki

ząbek czosnku

2 łyżeczki cukru

4 łyżki wody

Ugotować ryż w osolonej wodzie. Drobno posiekać chili i czosnek. Dodać sos ostrygowy, sok z limonki, cukier i wodę. Składniki wymieszać aż cukier się rozpuści. Na ugotowany ryż ułożyć pokrojone w drobną kostkę awokado. Całość polać sosem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)