Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa z cukinii z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Listopad, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

2 cukinie

1 cebula

6 serków topionych ” La Vache quirit ( krówka śmieszka kremowa)

łyżka masła

szczypta słodkiej papryki w proszku albo chili

pieprz

sól

woda

Cukinie umyć, obciąć końcówki. Pokroić w krążki razem ze skórką. Cebulę pokroić na małe kawałki i zeszklić ją na maśle na patelni. Do garnka wrzucić cukinie, zalać wodą, tak, żeby tylko je przykryła. Dodać cebulę z patelni. Posolić, popieprzyć i gotować na średnim ogniu 20 minut. Gdy cukinia będzie miękka, dodać serki. Gotować jeszcze minutę – mieszając. Wszystko zmiksować i przyprawić szczyptą słodkiej papryki albo ostrej – chili.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)