Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Naleśniki po meksykańsku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 8 Listopad, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

ciasto:

litr mleka

2 jajka

szklanka ( do półtorej szklanki) mąki

olej

farsz:

puszka kukurydzy

puszka czerwonej fasoli

2 cebule

papryka

3 ząbki czosnku

3 papryczki chili

10 dkg żółtego sera

sól

pieprz

łyżka koncentratu pomidorowego

3 łyżki wody

sos:

dwa duże pomidory

2 ząbki czosnku

łyżeczka cukru

2 łyżki soku z cytryny

łyżka oliwy

sól

pieprz

Mleko połączyć z jajkami i mąką. Wymieszać i odstawić na 30 minut. Po tym czasie, smażyć cienkie naleśniki na oleju ( na rozgrzanej patelni).

Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać i wrzucić do rondelka na rozgrzaną oliwę. Zmniejszyć ogień. Dodać drobno pokrojoną paprykę, papryczki chili. Dusić aż zmiękną. Dodać koncentrat pomidorowy, trochę wody, odsączoną z zalewy kukurydzę, czerwoną fasolę i starty żółty ser. Dusić jeszcze 2 – 3 minuty. Gotowy farsz nakładać do naleśników i zawijać je w rulony. Polać sosem ( uduszone pomidory z dodatkiem cukru, soku z cytryny, czosnkiem, pieprzem i łyżką oliwy).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)