Składniki:
ciasto:
litr mleka
2 jajka
szklanka ( do półtorej szklanki) mąki
olej
farsz:
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
2 cebule
papryka
3 ząbki czosnku
3 papryczki chili
10 dkg żółtego sera
sól
pieprz
łyżka koncentratu pomidorowego
3 łyżki wody
sos:
dwa duże pomidory
2 ząbki czosnku
łyżeczka cukru
2 łyżki soku z cytryny
łyżka oliwy
sól
pieprz
Mleko połączyć z jajkami i mąką. Wymieszać i odstawić na 30 minut. Po tym czasie, smażyć cienkie naleśniki na oleju ( na rozgrzanej patelni).
Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać i wrzucić do rondelka na rozgrzaną oliwę. Zmniejszyć ogień. Dodać drobno pokrojoną paprykę, papryczki chili. Dusić aż zmiękną. Dodać koncentrat pomidorowy, trochę wody, odsączoną z zalewy kukurydzę, czerwoną fasolę i starty żółty ser. Dusić jeszcze 2 – 3 minuty. Gotowy farsz nakładać do naleśników i zawijać je w rulony. Polać sosem ( uduszone pomidory z dodatkiem cukru, soku z cytryny, czosnkiem, pieprzem i łyżką oliwy).
Smacznego !