Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kiełbasa z czerwoną fasolą z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 11 Listopad, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

cienka kiełbasa

puszka czerwonej fasoli

2 cebule

2 duże pomidory

1/3 szklanki oliwy

pieprz

sól

Kiełbasę pokroić w krążki a krążki na połówki. Cebule pokroić w drobną kostkę. Wrzucić kiełbasę na oliwę do rondelka. Smażyć. Po 5 minutach dodać cebulę. Dusić ok. 5 minut. Dodać odsączoną z zalewy fasolkę i obrane ze skórki, drobno pokrojone pomidory. Doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze przez kilka minut aż z pomidorów powstanie sos. Podawać z makaronem albo z ryżem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)