Składniki :
udziec indyka
pół szklanki oliwy
papryczki chili
liść laurowy
ziele angielskie
2 łyżki sosu sojowego
2 marchewki
pół selera
pietruszka
2 cebule
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
Posiekać papryczki chili, drobno posiekać czosnek. Wymieszać wraz z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, solą, pieprzem, sosem sojowym w oliwie. Do zalewy włożyć mięso, obtaczając je w niej z każdej strony. Zostawić na noc w lodówce. Marchewki, seler i cebulę pokroić. Mięso obwiązać bawełnianym sznurkiem albo nitką. Włożyć je do rękawa do pieczenia, zalać zalewą. Do rękawa włożyć też pokrojone warzywa. Rękaw spiąć po obu stronach i w kilku miejscach nakłuć. Piec w temperaturze 200 stopni przez 2 godziny. Po upieczeniu, przed krojeniem, odstawić mięso na kilkanaście minut, żeby nie wypłynęły z niego soki. Zdjąć sznurek, przecinając w kilku miejscach.
Smacznego !