Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczony udziec indyka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 14 Listopad, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

udziec indyka

pół szklanki oliwy

papryczki chili

liść laurowy

ziele angielskie

2 łyżki sosu sojowego

2 marchewki

pół selera

pietruszka

2 cebule

3 ząbki czosnku

sól

pieprz

Posiekać papryczki chili, drobno posiekać czosnek. Wymieszać wraz z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, solą, pieprzem, sosem sojowym w oliwie. Do zalewy włożyć mięso, obtaczając je w niej z każdej strony. Zostawić na noc w lodówce. Marchewki, seler i cebulę pokroić. Mięso obwiązać bawełnianym sznurkiem albo nitką. Włożyć je do rękawa do pieczenia, zalać zalewą. Do rękawa włożyć też pokrojone warzywa. Rękaw spiąć po obu stronach i w kilku miejscach nakłuć. Piec w temperaturze 200 stopni przez 2 godziny. Po upieczeniu, przed krojeniem, odstawić mięso na kilkanaście minut, żeby nie wypłynęły z niego soki. Zdjąć sznurek, przecinając w kilku miejscach.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)