Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Bigos z białej i czerwonej kapusty z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 25 Listopad, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

20 dkg białej kapusty ( nie kiszonej)

20 dkg czerwonej kapusty

20 dkg żołądków drobiowych

20 dkg serc drobiowych

cebula

pół słoiczka koncentratu pomidorowego

2 ząbki czosnku

papryczka chili

liść laurowy

mała włoszczyzna

2 łyżki masła

1/3 szklanki oliwy

majeranek

sól

Kapustę pokroić w kostkę i razem z pokrojoną cebulą wrzucić do garnka na średnio rozgrzaną oliwę. Dodać posiekaną papryczkę chili, czosnek i smażyć przez kilka minut mieszając. Żołądki i serca ugotować w osolonej wodzie razem z włoszczyzną i liściem laurowym ok.30 minut. Po ugotowaniu, żołądki i serca pokroić i dodać wraz z częścią wywaru do kapusty. Dusić przez 30 minut. Posolić. Koncentrat pomidorowy rozprowadzić na patelni na maśle. Dodać do kapusty. Wsypać łyżkę majeranku. Wymieszać i dusić jeszcze 5 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)