Składniki :
20 dkg białej kapusty ( nie kiszonej)
20 dkg czerwonej kapusty
20 dkg żołądków drobiowych
20 dkg serc drobiowych
cebula
pół słoiczka koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
papryczka chili
liść laurowy
mała włoszczyzna
2 łyżki masła
1/3 szklanki oliwy
majeranek
sól
Kapustę pokroić w kostkę i razem z pokrojoną cebulą wrzucić do garnka na średnio rozgrzaną oliwę. Dodać posiekaną papryczkę chili, czosnek i smażyć przez kilka minut mieszając. Żołądki i serca ugotować w osolonej wodzie razem z włoszczyzną i liściem laurowym ok.30 minut. Po ugotowaniu, żołądki i serca pokroić i dodać wraz z częścią wywaru do kapusty. Dusić przez 30 minut. Posolić. Koncentrat pomidorowy rozprowadzić na patelni na maśle. Dodać do kapusty. Wsypać łyżkę majeranku. Wymieszać i dusić jeszcze 5 minut.
Smacznego !