Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pasztet bezmięsny z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 7 Grudzień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

szklanka kaszy jaglanej

3 marchewki

pietruszka

seler

por

jajko

garść listków świeżej kolendry

łyżka oregano

sól

pieprz

oliwa

2 szklanki wody

Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem ( na sitku). Przełożyć ją do garnka, zalać dwiema szklankami wody, posolić i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować, mieszając trzy minuty. Wyłączyć gaz i odstawić kaszę w garnku na ok.20 minut w ciepłe miejsce. ( najlepiej owinąć kocem ). Obraną marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, na małych oczkach. Pora pokroić na drobne kawałki. Warzywa, kolendrę i oregano wrzucić na patelnię, na rozgrzaną oliwę ( dodać sól i pieprz) i smażyć je na średnim ogniu przez kilka minut. Połączyć z kaszą, dodać jajko, dokładnie wymieszać. Przełożyć do brytfanki/formy do pieczenia i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)