Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kaczka orientalna

Redaktor admin on 11 Grudzień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

kaczka

100 g dzikiego ryżu

mango

dwie cebulki (dymki)

3 łyżki startego kokosa

2 łyżeczki curry

pół łyżki trawy cytrynowej

tłuczony pieprz / papryczka chili

sól

oliwa

Kaczkę umyć, natrzeć solą i pieprzem ( najlepiej zostawić w lodówce na kilka godzin ). Na patelni zeszklić cebule, dodać pokrojone w kostkę mango, kokos, posiekaną trawę cytrynową, curry, szczyptę soli i pieprz ( może być papryczka chili). Dusić przez 2 minuty.To wszystko zmieszać z ugotowanym ryżem. Nadzienie włożyć do kaczki. Otwór zszyć bawełnianym sznurkiem. Kaczkę piec w żaroodpornym naczyniu w temperaturze 180 stopni przez dwie godziny (na najniższej półce piekarnika).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)