Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Mokre ciasto z bakaliami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 17 Grudzień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej

szklanka cukru pudru

3 jajka

pół szklanki mleka

1/4 szklanki oliwy/oleju

4 jabłka

10 dkg rodzynek

20 dkg orzechów włoskich lub laskowych

łyżeczka proszku do pieczenia

tabliczka czekolady

Przesianą mąkę wsypać do miski, dodać jajka, cukier puder, oliwę, obrane i pokrojone na małe kawałki jabłka, skruszone orzechy, rodzynki i proszek do pieczenia. Składniki wymieszać mikserem. Wstawić do formy ( dobrze na papierze do pieczenia) i piec przez 50 minut w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni. Roztopić tabliczkę czekolady w rondelku ( dodać trochę mleka) i posmarować nią wierzch ciasta.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)