Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ciasteczka świąteczne z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 24 Grudzień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

1/2 kg mąki

masło

3 żółtka

szklanka cukru pudru

łyżeczka proszku do pieczenia

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło, żółtka i cukier puder. Wyrobić ciasto i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Rozwałkować ( podsypując mąką ) Wykroić wzory i ułożyć na blasze. Piec ok. 10 minut w temperaturze 160 stopni. Jak ciasteczka ostygną, ozdobić lukrem lub innymi polewami do ciast.

lukier :

15 łyżek cukru pudru

2 łyżki gorącej wody

łyżka soku z cytryny

Utrzeć wszystkie składniki – regulując konsystencję wodą lub cukrem pudrem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)