Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Łopatka wieprzowa w miodowo – cytrynowej marynacie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 24 Grudzień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

łopatka wieprzowa

3 łyżki płynnego miodu

sok z cytryny

4 łyżki oliwy z oliwek

3 łyżki musztardy

łyżeczka papryczki chili

sól

Łopatkę umyć, osuszyć. Do miseczki wycisnąć sok z cytryny, dodać miód, oliwę, musztardę, chili i sól. Składniki wymieszać. Marynatą oblać mięso i włożyć na 24 godziny do lodówki. Następnie przełożyć mięso do żaroodpornego naczynia i piec ok 70 minut w temperaturze 180 stopni. Mięso obracać w trakcie pieczenia.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)