Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Wołowina z porami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 9 Styczeń, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Wołowina z porami

Składniki :

70 dkg wołowiny ( z udźca albo pierwszej krzyżowej )

3 duże pory

przyprawa magi

kilka ząbków czosnku

sól

pieprz

oliwa

2 łyżki masła

2 łyżki śmietany

szklanka wody

Mięso pokroić na bardzo cienkie plastry albo na paski ( 4 mm), posolić, popieprzyć, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, przyprawę magi. Wszystko wymieszać i wstawić na kilka minut do lodówki. Oczyszczone pory pokroić na 2 centymetrowe plastry, wrzucić do zagotowanej w rondelku wody. Dodać masło, posolić i dusić na małym ogniu przez 4 minuty. Plastry wołowiny wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć z każdej strony przez 3 minuty. Dodać pory ( z sosem), wlać śmietanę. Delikatnie wymieszać i dusić jeszcze przez 2 minuty.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)