Składniki :
pół kg mięsa wołowego
papryka czerwona świeża
2 czuszki
3 cebule ( średnie )
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
puszka pomidorów bez skóry ( albo pół małego słoiczka koncentratu pomidorowego )
oliwa
2 łyżki masła
gorąca woda albo bulion
sól
Mięso pokroić w kostki ( ok. 2 cm) a paprykę i cebulę w małe paski. Czosnek posiekać. Mięso wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć przez trzy minuty, następnie przełożyć do garnka. Posolić. Wlać tyle gorącej wody ( albo bulionu ), aby tylko przykryła mięso i dusić przez 50 minut. Paprykę, cebule, czosnek, posiekane czuszki wraz z pestkami i papryką w proszku, podsmażyć na maśle na patelni przez kilka minut. Mieszać. Połączone składniki dodać do mięsa i dusić jeszcze przez 20 minut. Na pięć minut przed końcem dodać pomidory albo koncentrat.
Smacznego !