Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Gulasz po węgiersku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 13 Styczeń, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

pół kg mięsa wołowego

papryka czerwona świeża

2 czuszki

3 cebule ( średnie )

2 ząbki czosnku

2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku

puszka pomidorów bez skóry ( albo pół małego słoiczka koncentratu pomidorowego )

oliwa

2 łyżki masła

gorąca woda albo bulion

sól

Mięso pokroić w kostki ( ok. 2 cm) a paprykę i cebulę w małe paski. Czosnek posiekać. Mięso wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć przez trzy minuty, następnie przełożyć do garnka. Posolić. Wlać tyle gorącej wody ( albo bulionu ), aby tylko przykryła mięso i dusić przez 50 minut.  Paprykę, cebule, czosnek, posiekane czuszki wraz z pestkami i papryką w proszku, podsmażyć na maśle na patelni przez kilka minut. Mieszać. Połączone składniki dodać do mięsa i dusić jeszcze przez 20 minut. Na pięć minut przed końcem dodać pomidory albo koncentrat.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)