Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pudding z awokado z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 15 Styczeń, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

2 awokado ( dojrzałe, miękkie )

pół szklanki mleka

1/3 puszki mleka zagęszczonego, słodzonego

4 łyżki soku z cytryny

2 łyżeczki żelatyny spożywczej.

W gorącym mleku rozpuścić żelatynę. Jak przestygnie, dodać obrane i pokrojone na małe cząstki awokado. Dodać zagęszczone mleko i sok z cytryny. Wszystko zmiksować i przelać do miseczek, filiżanek itp. Wstawić na kilkanaście minut do lodówki, aby żelatyna stężała. Przed podaniem można przystroić listkami mięty.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)