Składniki :
Makaron ryżowy
kilka grzybów Mung
kiełki fasoli
marchewka
2 małe cebule
2 ostre papryczki
kilka różyczek brokułów
2 liście białej kapusty
sos sojowy
2 łyżki oliwy
3 łyżeczki oleju sezamowego
3 ząbki czosnku
Marchewkę pokroić w dość cienkie paski, cebulę w plasterki, kapustę w paski, brokuły rozerwać na mniejsze kawałki. Papryczki posiekać. Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Na patelni ( Wok) rozgrzać oliwę i olej sezamowy. Wrzucić warzywa, grzyby, paprykę, kapustę i drobno pokrojony czosnek. Smażyć kilka minut, mieszając. Kiedy warzywa trochę zmiękną – dodać kiełki i rozbełtane jajka ale nie mieszać aby nie zlepiły się z warzywami. Jajka powinny się tylko ściąć. Dopiero wtedy wszystko delikatnie wymieszać. Makaron włożyć do gorącej wody na trzy minuty. Odlać wodę i do makaronu dolać sos sojowy. Mieszać, podgrzewając na małym ogniu. Jak makaron wchłonie sos, dodać go do warzyw i na dużym ogniu wszystko wymieszać ( ok. minuty ).
Smacznego !